Dostupni linkovi

Policija: Bombaš u Bangkoku nije delovao sam


Tajlandska policija saopštila je danas da muškarac za koga veruju da je aktivirao eksploziv u centru Bangkoka nije delovao sam, a za informacije o napadačima ponuđena je nagrada.

"On to sigurno nije uradio sam. To je mreža", izjavio je šef tajlandske policije Somiot Pumpanmung.

Istražitelji veruju da je za napad u jednom od najprometnijih delova grada, u kojem je poginulo 20 ljudi i povređeno više od 120, odgovoran muškarac koji na snimcima sigurnosnih kamera nosi žutu majicu i ranac.

Policija je objavila nekoliko fotografija osumnjičenog sa i bez ranca i ponudila nagradu za informacije koje će dovesti do njegovog hvatanja. Muškarac u žutoj majici je, kako se vidi na snimcima, ostavio ranac 20 minuta pre eksplozije.

Portparol policije na tviter nalogu napisao je da je za bilo kakvu informaciju o napadaču ili napadačima ponuđena nagrada od milion bata (oko 28.000 dolara).

Hram kod kojeg je eksplodirala bomba jutros je ponovo otvoren za javnost, a ispred njega je desetak budističkih monaka predvodilo molitvu kojoj su prisustvovali rođaci žrtava. Stanovnici Bangkoka su ispred hrama, uz cveće i štapiće tamjana, ostavljali i poruke saučešća.

Pre nego što je hram otvoren sanirana je rupa nastala od eksplozije.

XS
SM
MD
LG