Dostupni linkovi

EU izdvojila više od milion evra za omladinske projekte u Srbiji


Evropska unija obezbedila je više od milion evra za realizaciju omladinskih projekata u Srbiji, a odobreno je ukupno 26 projekata koji će omogućiti putovanja i usavršavanje mladih, saopštila je danas organizacija "Hajde da".

"Iz odobrenih sredstava, više od milion evra biće uloženo u realizaciju međunarodnih omladinskih inicijativa iz Srbije u oblasti zapošljavanja mladih, omladinskog rada, preduzetništva, socijalne inkluzije, osnaživanja mladih i interkulturnog učenja. U okviru odobrenih projekata, mladima iz Srbije će biti omogućeno da besplatno putuju i usavršavaju se u zemljama Evrope, ali će i mladi iz cele Evrope moći da posete Srbiju i uče i usavršavaju se okviru obuka, kampova i drugih aktivnosti koje će organizovati stručnjaci iz Srbije", navedeno je u saopštenju.

Finansijsku podršku EU dobili su projekti omladinskih organizacija iz više gradova u Srbiji – Sombora, Kruševca, Beograda, Novog Pazara i drugih gradova.

Nakon velikog broja poslatih projekata iz Srbije u Brisel u okviru prvog poziva za zapadni Balkan u okviru programa Erazmus+: Mladi u akciji, organizacije iz Srbije su ostvarili veliki uspeh sa 26 odobrenih projekata ukupne vrednosti 1.058.740 evra.

Kako je precizirano, na konkurs Erazmus+ programa sa Balkana je ukupno pristiglo 149 projekata. Od tog broja, Izvršna agencija iz Brisela je podržala 43 projekta na celom Balkanu, od čega je 26 iz Srbije što znači da je 60 odsto odobrenih projekata sa Balkana u Srbiji.

XS
SM
MD
LG