Dostupni linkovi

Davis Cup: Mađarska - BiH 1:2


Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom u današnjem meču dublova u Šiofoku je povela sa 2:1 protiv selekcije Mađarske, u 2. kolu Druge grupe Euroafročke zone Davis Cupa.

Bh. dubl Mirza Bašić - Amer Delić bili su bolji od para Marton Fucsovics - Godry Levente rezultatom 3:1 (3:6, 10:8, 6:4, 6:0).

U prvom setu su naši teniseri bili neuigrani, ali u drugom, kod rezultata 4:2 za Mađare, preokreću igru i u "tie breaku" rješavaju set u svoju korist. U trećem setu prilično ujednačena igra, ali na kraju ipak naši teniseri prelaze u vodstvo, te u četvrtom setu potpuno dominiraju. Amer Delić, selektor naše Davis Cup reprezentacije, pokazao je da tri godine igračke penzije nisu mnogo utjecale na njegovu formu.

Prvog dana ovog susreta Marton Fucsovics savladao je Tomislava Brkića rezultatom 3:2, a Mirza Bašić je bio bolji od Petera Nagyja sa 3:1.

U nedjelju u 11 sati će na teren izaći Tomislav Brkić i Peter Nagy, te bi ovaj meč mogao BiH donijeti pobjedu. U slučaju izjednačenja, Mirza Bašić i Marton Fucsovics igrat će odlučujući meč, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

XS
SM
MD
LG