Dostupni linkovi

Izraelski savez upozorio igrače oko sigurnosti u Zenici


Koliko Izraelci vode računa o sigurnosti i koliko su oprezni uoči utakmice protiv reprezentacije BiH, pokazuje i upozorenje potpredsjednika Izraelskog fudbalskog saveza Tamira Gilata, koji je održao sastanak s reprezentativcima i upozorio ih da poštuju pravila.

Među pravilima stoji da Izraelci ne smiju napuštati hotel u Zenici bez dopuštenja, kao i da pri izlasku iz hotela ne nose opremu, odnosno obilježja svoje reprezentacije.

Poznato je i da Izraelci dolaze u pratnji vlastitih sigurnosnih snaga, koje će biti pod kontrolom MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Sigurnost će biti unaprijeđena jer se radi o utakmici visokog rizika.

"U pratnji svake njihove rerpezentativne selekcije su njihove sigurnosne snage, koje će u ovom slučaju biti potčinjene MUP-u ZDK, jer je ovaj MUP teritorijalno nadležan za sigurnost. Koliko će policajaca osiguravati ovu utakmicu, nije poznato, jer policija nikad ne saopštava taj podatak. Ovo je utakmica visokog rizika, pa pretpostavljamo da će osiguranje biti na nivou utakmice protiv Belgije, ako ne i veće", kazao je Adis Hajlovac, predsjednik Komiteta za stadione i sigurnost NSBiH.

Utakmica BiH - Izrael se igra 12. juna na stadionu "Bilino Polje" u Zenici u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

XS
SM
MD
LG