Dostupni linkovi

Nastup 140 djece iz Srebrenice pred papom Franjom


Djeca iz Srebrenice, njih 140, pjevat će pjesmu "Love People" u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II" u subotu pred papom Franjom. Time će poslati poruku mira, prijateljstva i zajedništva.

Pjesma "Love People" je nastala prošle godine, kao odgovor na katastrofalne poplave koje su zadesile zemlje u regionu.

Na inicijativu djece, napisana je, snimljena i objavljena pjesma, i prikupila je dovoljno sredstava za obnovu muzičkih škola u nastradalim područjima. Ismar Porić, koordinator Superar je istakao da su pjesmu čuli organizatori papinog dolaska u Sarajevo, te da su u njoj prepoznali poruke mira, ljubavi i prijateljstva, nakon čega su odlučili da uključe nastup hora "Superar" u službeni dio programa papine posjete.

Moram reći da stvarno zvuči nevjerovatno da djeca različitihnacionalnosti pjevaju pred vrhovnim katoličkim poglavarom. Djeca su jako uzbuđena i vježbamo svakog dana.

Želimo pokazati svijetu šta srebrenička djeca mogu uraditi, kao i da ovdje postoje mnoge pozitivne stvari - kazao je Porić. Superar iz Srebrenice je europski pokret zahvaljujući kojem djeca uče o važnosti i ljepoti zajedničkog muziciranja i stvaranja.

XS
SM
MD
LG