Dostupni linkovi

Kuba šalje medicinski tim u Nepal


Kubanske vlasti najavile su da će poslati medicinski tim od 48 članova, uključujući i 22 liječnika kao pomoć Nepalu, u kojem je u snažnom potresu poginulo više od 7600 ljudi, dok ih je više od 16,000 ozlijeđeno.

Komunistička vlast tradicionalno šalje medicinske timove u inozemstvo kao pomoć stanovništvu pogođenom katastrofom. Lani je, primjerice ta zemlja poslala 256 liječnika i medicinskih sestara u tri zemlje zapadne Afrike nakon izbijanja epidemije virusa ebole.

Kubansko ministarstvo zdravstva objavilo je da će u Nepal poslati i poljsku bolnicu s kirurškom jedinicom, intenzivnom njegom te opremom za sterilizaciju i dijagnostiku, uključujući rendgen i ultrazvuk.

Kuba besplatno šalje liječnike i medicinske sestre u zemlje pogođene katastrofom, ali ih i razmjenjuje za novac i dobra. Procjenjuje se da se na taj otok dnevno doprema 115,000 barela nafte iz Venezuele, gdje je smješteno 30,000 kubanskih medicinskih stručnjaka. Kuba je u čak 60 zemalja poslala više od 50,000 zdravstvenih radnika.

XS
SM
MD
LG