Dostupni linkovi

logo-print

Slaković tvrdi da njegov sin nije sa militantima IS


Baranin Junuz Slaković (65), otac Damira Slakovića (27), negirao je informacije da se njegov sin priključio militantima Islamske države (IS) i da je prijetio pojedinim građanima Bara i crnogorskim poslanicima.

Mediji su objavili da je Damir Slaković, koji se bori u području između Sirije i Iraka, uputio navodno preko Facebooka prijetnje građanima Bara i poslanicima Rifatu Rastoderu, Dritanu Abazoviću i Azri Jasavić, navodeći da će „Islamska država doći i da neće imati milosti".

Njegov otac Junuz tvrdi da se Damir ne nalazi u Iraku, već da radi u Turskoj.

Prema njegovim riječima, Damir je majci kazao da „sve ono što se piše su izmišljotine”, i da bude mirna jer ništa od toga nije tačno, piše Dan.

Komentarišući informacije da su se na Fejsbuk profilu nalazile prijetnje koje je navodno njegov sin uputio i da se na toj društvenoj mreži prestavio kao član IS-a, Junuz je rekao da je to laž i da je njegovom sinu podmetnuto.

„Prije odlaska u Tursku, Damir se posvađao sa nekoliko Starobarana, i ja sam ubijeđen da su mu oni smjestili sve ovo, uvjeren je Junuz", kazao je Junuz Slaković.

XS
SM
MD
LG