Dostupni linkovi

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije prekida štrajk


Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučila je da prekine štrajk, nakon potpisivanja ponuđenog Sporazuma o mirnom rešavanju spornih pitanja.

"Tek danas, pet meseci od početka štrajka, usmenim putem, dobili smo čvrste garancije o posvećenosti Vlade našim zahtevima kroz realizaciju dosadašnjih dogovora", saopštilla je Unija sindikata prosvetnih radnika nakon sednice Glavnog odbora.

Taj sindikat navodi da je sve vreme od izlaska iz štrajka dva sindikata, insistirala na dodatnim garancijama Vlade Srbije i resornog ministarstva, o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u obrazovanju.

Navodi se da je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić govorio danas pred članovima Glavnih odbora sindikata u štrajku o neophodnosti uvođenja platnih razreda, što bi trajno popravilo naše zarade, smatrajući to prioritetom u radu svog ministarstva.

"Pratićemo odluke Vlade i biti partneri u donošenju važnog Zakona, koji se tiče platnih grupa i razreda u javnom sektoru i dogovarati iznos nagrada i pomoći zaposlenima u obrazovanju", piše u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika.

Sindikat radnika u prosveti Srbije najavio je da će sutra održati sednicu predsedništva na kojoj će biti doneta odluka o eventualnom prekidu štrajka.

Štrajk dva sindikata skraćenjem časova na 30 minuta traje od 17. novembra prošle godine

XS
SM
MD
LG