Dostupni linkovi

Makedonija: Milion eura sudiji koji će procesuirati premijera


Članovi vanparlamentarne makedonske stranke "Dostojanstvo" okupili su se danas ispred sjedišta Makedonske radio-televizije u Skoplju u znak protesta što javni servis nije objavio snimke prisluškivanih razgovora vrha vlasti.

Lider vanparlamentarne makedonske partije "Dostojanstvo" Stojanče Angelov ponudio je nagradu od miliona eura sudiji koji će procesuirati cio slučaj.

On kaže da će sudiji ili tužiocu, koji će uhapsiti premijera Nikolu Gruevskog, nagrada biti isplaćena od novca oduzetog od funkcionera koji su izvršili kriminalne radnje, javili su skopski mediji.

Članovi partije "Dostojanstvo" zatražili su od javnog servisa da u vijestima informišu građane o sadržini telefonskih razgovora vrha vlasti, koje u okviru projekta "Istina o Makedoniji" objavljuje opozicioni Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM).

Angelov je podnio krivičnu prijavu protiv makedonskog državnog tužioca zbog "ograničavanja pristupa informacijama u medijima".

Stojanče Angelov je bivši general-major specijalne jedinice makedonske policije.

SDSM optužio je Gruevskog za prisluškivanje 20.000 građana, među kojima su predstavnici opozicije, vlasti, intelektualci i predstavnici nevladinih organizacija.

XS
SM
MD
LG