Dostupni linkovi

Putinov portparol odbacio glasine o zdravlju ruskog lidera


Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov odbacio je danas (12.mart) spekulacije da je ruski predsjednik Vladimir Putin slabog zdravlja.

Peskov je za Eho Moskve izjavio da je Putin "apsolutno" zdrav, sugerišući da je razlog manjeg pojavljivanja u javnosti to što ima puno posla.

Glasine o Putinovom zdravstvenom stanju raširile su se nakon što je prethodno zakazani sastanak za 12 -13 mart, u Astani, sa predsjednicima Kazahstana i Bjelorusije ogođen, a kazahstanski zvaničnici za Reuters rekli da "izgleda da se Putin razbolio".

Putin (62) se nije pojavljivao u javnosti od sastanka u ministarstvu unutrašnjih poslova koji je TV direktno prenosila, 5.marta.

Peskov pak kaže da "nema razloga za brigu" i da je "sve dobro".

Takođe je rekao da Putin sve vrijeme održava sastanke i da ima veoma natrpan raspored sa diskusjima koje se donose na "pitanja povezana sa krizom", no nije to detaljnije obrazložio niti konkretizovao o kakavim sastancima je riječ.

Upitan da li je Putinov stisak ruke čvrst, Peskov se našalio: "On lomi ruke" .

Državna agencija Tass kaže da je Peskov sugerisao da su oni koji šire glasine da je Putin bolestan sami bolesni od "proljećnje groznice".

XS
SM
MD
LG