Dostupni linkovi

Voditelj suspendovan zbog izmišljene priče iz Iraka


Voditelj informativnih emisija na američkoj televiziji En-Bi-Si Brajan Vilijams suspendovan je na šest meseci nakon što je priznao da je netačna njegova priča da je u Iraku bio izložen pucnjavi.

Vilijams, najgledaniji voditelj informativnih emisija u SAD, često je govorio o tome kako je oboren helikopter u kojem je bio sa vojnicima u Iraku.

Američki vojni veterani nedavno su osporili njegove tvrdnje, a on je priznao da je njegova priča netačna i da mu je sećanje "zamagljeno". Prošle sedmice se javno izvinio zbog svog poteza.

"Pogriješio sam u pričanju o događajima od pre 12 godina. Želim da se izvinim. Rekao sam da sam putovao u letelici koju je pogodila raketa iz ručnog bacača. Ja sam, u stvari, bio u letelici iza nje", rekao je Vilijams.

Predsednica En-Bi-Sija Debora Turns rekla je da je Vilijams "pogrešno protumačio" događaje iz rata u Iraku i da je njegova priča "pogrešna i potpuno neprikladna" za nekoga na njegovom položaju.

Vilijams je suspendovan bez plate, što će biti veliki novčani gubitak za njega jer zarađuje oko 10 miliona godišnje.

Dopisnik Bi-Bi-Sija iz Vašingtona kaže da već postoje spekulacije o tome da li će se Vilijams ikada vratiti na posao, s obzirom na to da mu je ugled sada ovoliko narušen.

XS
SM
MD
LG