Dostupni linkovi

Ivo Josipović se vraća na Pravni fakultet


Dosadašnji predsednik Hrvatske Ivo Josipović po završetku mandata 19. februara vraća se na zagrebački Pravni fakultet, potvrđeno je danas u njegovom kabinetu.

On je već preuzeo korake da reaktivira status na Pravnom fakultetu na kojem je pre nego što je postao predsednik 2010. godine predavao na katedri za krivično procesno pravo, prenela je agencija Hina.

Tokom predizborne kampanje, Josipović je najavio da će se ukoliko ne osvoji drugi predsednički mandat vratiti podučavanju studenata.

Ivo Josipović je stručnjak za krivično i međunarodno pravo, a pre preuzimanja predsedničke funkcije radio je kao univerzitetski profesor i kompozitor.

Autor je ili koautor velikog broja hrvatskih zakona. Kao pravnik, jedan je od autora tužbe za genocid koju je Hrvatska podnela protiv Srbije.

U drugom krugu predsedničkim izbora u nedelju Josipović je, kao kandidat vladajuće Socijaldemokratske partije, s minimalnom razlikom izgubio od kandidatkinje opozicione Hrvatske demokratske zajednice Kolinde Grabar Kitarović.

XS
SM
MD
LG