Dostupni linkovi

Putin čestitao Novu godinu i Božić Nikoliću


Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Novu godinu i Božić predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, ističući da je godina na izmaku bila veoma uspješna za srpsko-ruske odnose.

Putin je u čestitki ocijenio da je to u potpunosti potvrđeno tokom razgovora sa srpskim državnim vrhom u oktobru u Beogradu.

Zahvalivši se na dobrodošlici, Putin je izrazio nadu da će biti produžen konstruktivan zajednički rad na jačanju čitavog kompleksa bilateralnih veza, navodi se u čestitki koja je danas objavljena na sajtu Kremlja.

Ruski predsjednik je čestitke za Novu godinu uputio i drugim svjetskim liderima, između ostalog, američkom predsjedniku Baraku Obami, njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, britanskom premijeru Dejvidu Kameronu, predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu i predsjedniku Francuske Fransoa Olandu.

Čestitao je i izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu, papi Franji, predsjedniku Kine Si Đinpingu, španskom kralju Filipu Šestom, premijeru Japana Šinzo Abeu, predsjedniku Austrije Verneru Fajmanu i mnogim drugim.

Ruski predsjednik je uputio čestitike i nekim bivšim predsjednicima i premijerima, kao što su Gerhard Šreder, Silvio Berluskoni i Fidel Kastro.

XS
SM
MD
LG