Dostupni linkovi

BiH: U toku hapšenja zbog neovlaštene trgovine drogom


Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su rano jutros akciju kodnog naziva "Oskar", u okviru koje je na području Sarajeva, Zvornika i Bihaća u toku hapšenje osam lica zbog neovlaštene trgovine drogom.

U toku je lišavanje slobode osam lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet drogama i pretresi objekata na deset lokacija, saopšteno je iz Sipe.

Navedene aktivnosti realizuju se u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Lica lišena slobode u okviru ove akcije osumnjičena su da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe kontinuirano, u periodu od juna do decembra 2014. godine, vršila neovlašteni promet heroina i skanka iz BiH u Srbiju radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Policijski službenici Sipe, u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, MUP-a Srbije i MUP-a Tuzlanskog kantona, proveli su višemjesečnu složenu kriminalističku istragu.

Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na prijedlog Sipe, Sud i Tužilaštvo BiH izdali su naredbe za pretrese i lišenja slobode koja se danas realiziruju.

XS
SM
MD
LG