Dostupni linkovi

Zagreb: Određen jednomjesečni pritvor Ivici Lovriću


Peočelniku zagrebačkog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivici Lovriću je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, ali može na slobodu uz jamčevinu od 400 tisuća kuna. Mora poštivati i mjere opreza - ne smije obavljati posao kako ne bi ponovio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret i ne smije kontaktirati sa svjedocima.

Lovrić je ponudio jamčevinu od 200 tisuća kuna, ali je sud smatrao kako taj iznos nije dovoljan te mu je određena dvostruko veća jamčevina. Uskok će se žaliti na odluku o puštanju uz jamčevinu. Ne prođe li žalba Uskoka, Lovrić će se naći na slobodi čim odluka o puštanju postane pravomoćna i sudu dostavi potvrdu o uplaćenoj jamčevini.

Lovriću, kojeg se tereti po više točaka, istražitelji su jučer pretresli stan i ured. Nakon što je Lovrić jučer ispitan, Uskok je odlučio podnijeti zahtjev za određivanje istražnog zatvora. Iako je istraga pokrenuta ukupno protiv pet osoba i dvije tvrtke, samo je za Lovrića tražen pritvor.

Pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Uskok tereti za lihvarski ugovor u vezi transfera košarkaša Darija Šarića s tvrtkom Klemm Security, čiji je vlasnik Josip Klemm također pod istragom, ali i za nezakonito davanje u najam diskoteke Saloon na Tuškancu te zapošljavanja u Ciboni osoba koje je plaćao Zagrebački holding.

XS
SM
MD
LG