Dostupni linkovi

SAD pobedile Srbiju u finalu SP u košarci


Košarkaška reprezentacija Srbije pražena je u finalu svetskog prvenstva Madridu od SAD sa 129:92 (35:21, 32:20, 38:26, 24:25).

SAD su tako došle do svog petog trofeja svetskog šampiona.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Nemanja Bjelica i Nikola Kalinić sa po 18 poena, dok je Bogdan Bogdanović postigao 15.

Amerikance je u finalu predvodio Kajri Irving sa 26 poena, Džejms Harden postigao je 23, a Klej Tomson i Kenet Farid po 12.

Srbija je odlično počela utakmicu i na startu povela 15:7, ali su Amerikanci iskoristili odličan šut, pre svega za tri poena, i preko raspoloženih Hardena i Irvinga serijom 15:0 došla na plus sedam.

Srbija je poenima Nemanje Bjelice sa slobodnih bacanja uspela da prekine seriju protivnika, ali je američki tim u prvoj četvrtini trojke šutirao pet od pet, pa je tu deonicu završio sa 14 poena prednosti.

Ekipa SAD je i u drugoj četvrtini nastavila sa dobrom igrom i konstantno je povećavala prednost, koja je u jednom trenutku bila i 30 razlike.

Amerikanci su u drugom poluvremenu povećali prednost, vodili i sa 40 poena razlike, i na kraju pobedili sa 37 poena razlike.

XS
SM
MD
LG