Dostupni linkovi

Vučić: Srbija će štititi svoj narod i teritoriju


„Srbija će umeti da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju“, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska baze Merdare i dodao da će Žandarmerija dobiti novu opremu kako bi „što efikasnije ispunjavala svoje zadatke, ali i da bi se bolje zaštitila“.

"Životi žandarma i policajaca za nas su veoma važni i ne možemo dozvoliti banditima i kriminalnim grupama da kradu i pljačkaju, i ne samo to nego da dolaze sa deset automatskih pušaka koje služe samo za to da se ubijaju srpske snage bezbednosti. To je organizovani kriminal," rekao je Vučić.

Vučić je, nakon obilaska baze, najavio je i nove podzakonske akte u cilju bržeg reagovanja Žandarmerije.

Premijer je rekao da je pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić podneo veliku žrtvu jer je bio veoma hrabar i jer je, kako je rekao, sa „teroristima hteo da se ponašao kao pravi profesionalac i da ih žive uhvati, a oni su to iskoristili i pucali mu u glavu iz automatskog oružja“.

Kako je rekao, država Srbija, u složenim međunarodnim okolnostima, biće u stanju da preduzme sve mere i da garantuje stanovništvu punu bezbednost.

Vučić je Merdare obišao sa ministrom i drektorom policije Nebojšom Stefanovićem i Miloradom Veljovićem. Ova poseta usledila je nakon što je pre tri dana kod Kuršumlije ubijen žandarm Stevan Sinđelić.

XS
SM
MD
LG