Dostupni linkovi

Slavonski Brod i dalje ugrožen


Vodostaj Save kod Županje jutros je u 7 sati iznosio je 1.074 centimetara, a u Slavonskom Brodu 879 centimetara.

U Hrvatskoj je i dalje ugrožen Slavonski Brod, Voda iz Gunje prodrla prema Drenovcima pa je na snazi prisilna evakuacija.

Uz angažman ljudstva i mehanizacije, Hrvatska elektroprivreda (HEP) je donijela odluku i o novčanoj pomoći stanovništvu poplavljenih područja u Hrvatskoj.

U tu svrhu Hrvatskom Crvenom križu doniran je iznos od milion kuna.

Zbog poplava do daljnjega je za sav željeznički promet zatvorena pruga Pleternica-Požega-Velika, a putnici se prevoze autobusima prema voznom redu vlakova, izvijestili su iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Također vlakovi koji inače voze na relaciji Vinkovci-Gunja voze samo na relaciji Vinkovci-Otok i obratno.

Zbog poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini dolazi do poteškoća i kašnjenja u međunarodnom prometu.

Ministar zdravlja Hrvatske Rajko Ostojić posjetio je ugroženu Županju i sudjelovao na sastanku Kriznog stožera Vukovarsko-srijemske županije. U izjavi za novinare je rekao kako nema opasnosti od epidemija. Treba se pridržavati uputa koje je izadlo Ministarstvo zdravlja, napomenuo je.

Također u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici osiguran je dovoljan broj kreveta za eventualne hospitalizacije i pružanje zdravstvene zaštite, a ta je bolnica i središnje mjesto za prikupljanje humanitarne pomoći koja se potom distribuira stradalim općinama.
XS
SM
MD
LG