Dostupni linkovi

Ronioci ušli u potonuli južnokorejski trajekt



Južnokorejski istražitelji u subotu su uhitili kapetana trajekta koji je potonuo u vodama Južne Koreje, dok su ronioci, koji su napokon uspjeli ući u potonuli brod, vidjeli trupla kako plutaju u unutrašnjosti. Kapetan se danas ispričao te poručio obiteljima žrtava i južnokorejskoj javnosti da mu je žao zbog tragedije. Rekao je kako je u vrijeme nesreće bio u sobi jer je davao upute za putovanje, javlja Hina.

Kapetan Lee Joon-seok (69) i dva člana posade trajekta Sewola uhićeni su u zoru i moraju odgovarati za optužbe o zanemarivanju dužnosti i nedostatnoj sigurnosti putnika, čime su prekršili pomorska pravila. Kapetan je žestoko iskritiziran jer je napustio brod koji je tonuo u srijedu ujutro u vodama ispred južne obale Južne Koreje, dok su se u unutrašnjosti plovila nalazile stotine osoba u zamci, većinom srednjoškolaca na školskom izletu. Najnoviji podaci govore o 31 mrtvom i 273 nestalih osoba.

Ronioci koji se već tri dana bore protiv žestoke struje i nemirna mora, konačno su uspjeli prodrijeti u putnički dio plovila koji je potpuno pod vodom.

"Ronioci su primijetili tri tijela kroz prozor", rekao je Choi Sang-Hwan, pomoćnik direktora obalne straže. "Probali su doći do njih razbijajući staklo, ali bilo je preteško", dodao je on u susretu s bližnjima nestalih osoba.
XS
SM
MD
LG