Dostupni linkovi

Ruski marinci ubili ukrajinskog pomorskog oficira


Ruski vojnik ubio je ukrajinskog mornaričkog oficira u istočnom Krimu, saopštilo je u ponedjeljak ukrajinsko ministarstvo odbrane, što je drug smrtni slučaj zabilježen od kada je Rusija preuzela kontrolu nad poluostrvom Krim.

"Ruski marinac ubio je nenaoružanog oficira.Ubio je majora sa dva hica", rekao je portparol ukrajinske mornarice Vladislav Seleznjov .

Kijev je okrivio Rusiju za podizanja tenzije na ruskom govornom područuju u istočnoj Ukrajini, gdje su pro - ruski demonstranti okupirali državne sigurnosne službe u Donjecku i Luganju, uključujući i objekte u kojima je uskladišteno oružje.

Portaprol ministarstva odbrane rekao je da je major pripremao da preda svoje stvari u ukrajinskoj regiji Mikolaev kada je u srijedu izbila svađa s ruskim vojnicima.

Major Stanislav Karačevski, oženjen i otac dvoje djece, ubijen je s AK - 74 na petom spratu zgrade u kojoj je živio, rekao je on.

Iz ministarstva obrane saopšteno je da su drugog ukrajinskog vojnika pretukli ruski vojnici i pritvorili ga ali nije dao više pojedinosti.
XS
SM
MD
LG