Dostupni linkovi

Tači: Današnji dan je dan početka velike pobede



Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je, povodom 15 godina od početka vazduhoplovnih napada NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ), da je za Kosovo i građane Kosova to "dan početka velike pobede".

"Danas je veliki dan za Republiku Kosovo, za građane Kosova, za sve Albance. To je dan početka bombardovanja NATO protiv Srbije, nakon postizanja sporazuma u Rambujeu", rekao je Tači u obraćanju koje prenosi kosovska agencija Kosovapres.

Tači je dodao da je 24. mart "dan početka velike pobede i zato čestitam svim građanima Republike Kosovo ovaj nesvakidašnji i istorijski dan za naš narod".

Kosovski premijer je takođe čestitao i izrazio zahvalnost svim partnerima Kosova - Sjedinjenim američkim državama, Evropskoj uniji i NATO savezu "za njihovu nesvakidašnju podršku koju su pružili Oslobodilačkoj vojci Kosova i nesvakidašnjoj podršci koju su pružili narodu Kosova i civilizacijskim i ljudskim vrednostima,
našim naporima za slobodu".

Danas se navršava 15 godina od početka vazdušnih napada NATO na SRJ, koji su trajali 78 dana. Akcija NATO koju je Vlada SRJ, nazvla agresijom izvedenom bez ikakvog
međunarodno-pravnog osnova, usledila je posle propasti srpsko-albanskih pregovora u Rambujeu i Parizu, februara i marta 1999. godine, o rešavanju krize na Kosovu.
XS
SM
MD
LG