Dostupni linkovi

Darko Šarić: Sve optužnice su jedna velika laž



Optuženi Darko Šarić negirao je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu krivicu za šverc kokaina i pranje novca, rekavši da je proces protiv njega "velika obmana i dimna zavesa bivšeg režima".

"Bivši režim je hteo da zamagli svoj lopovluk a da mene predstavi kao lopova i ubicu. Ne osećam se krivim ni po jednoj tački optužnice. Sve optužnice su spojene u jednu veliku laž, samo još za zemljotres nisam optužen", rekao je Šarić u prvom pojavljivanju pred Specijalnim sudom.

Šarić je naveo da se viđao i sarađivao sa mnogim uticajnim i bogatim ljudima koji su i danas na visokim položajima.

"Oni su i dalje tu gde jesu a ja sam ovde", rekao je Šarić.

Optuženi je naveo da u Srbiji nije "ni mrava zgazio" a protiv njega se vodi haranga i medijski linč.

Šarić je u iznošenju ličnih podataka rekao da je srpski državljanin a da su ga se svi odrekli, "sudeći po političarima".

"Od imovine nemam više ništa", rekao je Šarić a na pitanje sudije Siniše Petrovića kako se izdržava Šarić je rekao da ga sada "izdržava država" i da može da pohvali zatvorskog kuvara.

Šarić je rekao da je razumeo optužnice i da je pročitao koliko je mogao a da su mu bila potrebna dva stražara da sve optužnice unesu u ćeliju.

Na pitanje zamenika tužioca za organizovani kriminal Saše Ivanića da li je ranije osuđivan, Šarić je rekao da je to opšte poznato i da je pre 20 godina "pao na salamama".
XS
SM
MD
LG