Dostupni linkovi

Turske snage oborile sirijski vojni avion



Turske snage za protivvazdušnu odbranu oborile su danas sirijski vojni avion u sjevernom pograničnom regionu na sjeverozapadu Turske, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Snage za protivvazdušnu odbranu Turske oborile su sirijski lovački avion koji je bombardovao regione u sjevernom dijelu provincije Latakija, koja se nalazi u blizini turske granice, precizirala je Opservatorija.

Sirijska organizacija navodi da se avion zapalio i srušio na sirijsku teritoriju.

Međutim turska stanica NTV, pozivajući se na turske zvaničnike, javila je da su turske snage oborile sirijski avion koji je narušio turski vazdušni
prostor.

Sirijska Opservatorija je dodala da su borbe između sirijskih vladnih snaga i pobunjenika nastavljene i danas za kontrolu prelaza sa Turskom u blizini mjesta Kasab, u provinciji Latakija.

Tokom sukoba, koji su počeli prije dva dana, pobunjenici su napredovali ka vojnim položajima u regionu zbog čega su vladine snage poslale pojačanje, prenio je AFP.

Sirijski bezbjednosni izvori navode da su pobunjenici stigli iz Turske i da su jedinice sirijske vojske jutros počele veliku akciju protiv grupa terorista koje su se sklonile u region Kasab.
XS
SM
MD
LG