Dostupni linkovi

Parlament Venezuele zatražio istragu protiv oporbene čelnice



Parlament Venezuele zatražio je da se protiv oporbene čelnice Marije Corine Machado provede kaznena istraga zbog zločina koji uključuju izdaju počinjenu sudjelovanjem u protuvladinim prosvjedima koji su iza sebe ostavili desetke mrtvih.

Machado, 46-godišnja inženjerka, jedna je od najistaknutijih među oporbenim političarima koji su sudjelovali u šestotjednim prosvjedima protiv socijalističkog predsjednika Nicolasa Madura.

Zastupnici vladajuće Socijalističke stranke, koja ima većinu u parlamentu, uz skandiranje "Pravda, pravda" izglasali su poziv državnom tužitelju da istraži Machado za niz djela od uništavanja imovine do raspirivanja građanskog rata. Nećemo dozvoliti da vlada nekažnjivost. Osigurat ćemo osvetu za poginule. Osigurat ćemo da netko plati za te živote, kazala je zastupnica Tania Diaz iz vladajuće stranke.

Do poziva dolazi mjesec dana nakon uhićenja oporbenog prvaka Leopolda Lopeza koji je s Machado pokrenuo jedan od najsnažnijih valova prosvjeda u zemlji u proteklih desetak godina. Sigurna sam da je ovaj napad na mene rezultat režima koji je prestravljen dosad nezabilježenim građanskim pokretom, komentirala je Machado potez parlamenta.
XS
SM
MD
LG