Dostupni linkovi

Opozicija Kosova: Prekršen Ustav održavanjem srpskih izbora



Opozicione partije u Skupštini Kosova kritikovale su Vladu Kosova jer je dozvolila održavanje srpskih parlamentarnih izbora, i ocenili da je to kršenje Ustava i narušavanje suvereniteta zemlje.

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ismet Bećiri je optužio Vladu da je neodgovorna i da je narušila suverenitet Kosova dozvolivši održavanje izbora Srbije na Kosovu.

"Smatram da je održavanje srpskih izbora na teritoriji Kosova kršenje suvereniteta, a Vlada se pokazala neodgovornom i nije bila u stanju da deluje onako kako treba. Nekoliko puta su menjali stavove, i na kraju su pronašli formulu i izbore predstavili kao prikupljanje glasova. Kao da se negde van Kosova glasalo, a ovde se samo sakupljali
glasovi", rekao je Bećiri.

Dozvola održvanja srpskih izbora, prema rečima poslanika Alijanse za bodućnost Kosova (AZBK) Ahmeta Isufija, predstavlja kršenje Ustava Kosova.

Šef poslaničke grupe vladajuće DPK Adem Grabovci je poručio da nije prekršen Ustav Kosova održavanjem "prikupljanja glasova", kako je nazvao glasanje na parlamentarnim izborima Srbije.
XS
SM
MD
LG