Dostupni linkovi

Sumnjivi predmeti u moru kod Indonezije



Jedan grčki teretni brod je pozvan da provjeri sumnjive predmete koji plutaju morem, a pretpostavlja se da bi mogli biti koferi putnika malezijskog aviona nestalog sa 239 ljudi prije desetak dana, javio je atinski radio "Skai".

Grčki brod "ELKA Atina" (ELKA Athina) koji je u tjesnacu Malaka, zapadno od glavnog malezijskog kopna, vlasti susjedne Indonezije su pozvale da, zajedno s nekoliko drugih brodova, "požuri da bi provjerio sumnjive plutajuće predmete koji liče na kofere, a mogu biti iz 'boinga' kompanije 'Malezija erlajns' (Malaysia Airlines) nestalog još 8. marta", objavljeno je na www.skai.gr.

Grčki brod, u vlasništvu, firme "Juropijan prodakt kerijers" (European Product Carriers) stići će u oblast u koju je poslat već danas, dodaje "Skai".

Grčki radio prenosi i da je Ministarstvo saobraćaja Malezije, u potrazi za nestalim "boingom 777", danas zatražilo pomoć zemalja kroz koje prolaze dva vazduhoplovna koridora koje je mogao da koristi taj avion.

To su, sa sjeverozapada ka jugoistoku: Kazahstan, Uzbekistan, Kirgistan, Turkmenistan, Pakistan, Bangladeš, Indija, Kina, Mjanmar, Laos, Vijetnam, Tajland, Indonezija i Australija.

Uz pomoć SAD, koje su već angažovane u potrazi, danas je zatražena i pomoć vlasti Francuske.
XS
SM
MD
LG