Dostupni linkovi

Ivanov: Novi izveštaj o pogibiji Trajkovskog za mesec dana



Predsednik Makedonije Dorđe Ivanov rekao je danas da bi međunarodna komisija za mesec dana trebalo konačno da završi izveštaj o pogibiji makedonskog predsednika Borisa Trajkovskog 26. februara 2004. godine u blizini Mostara.

"Ovaj izveštaj trebalo bi da donese istinske okolnosti o tragediji koja se dogodila", rekao je Ivanov na obeležavanju deset godina od pogibije Trajkovskog u avionskoj nesreći na Matića brdu između Stoca i Mostara.

Obeležavanju godišnjice prisustvovali su i predsededavajući i član Predsedništva BiH Željko Komšić i Nebojša Radmanović, predstavnici grada Mostara, diplomatskog kora u BiH i udruženja Makedonaca.

Istraga o avionskoj nesreći u kojoj su pored predsednika Makedonije poginuli i šest njegovih saradnika i dva pilota, ponovo je otvorena na zahtev Makedonije, nakon prikupljenih dopunskih dokaza makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U prvobitnoj istrazi, Tužilaštvo BiH nikoga nije optužilo, jer je istraga pokazala da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka.
XS
SM
MD
LG