Dostupni linkovi

Slovenski parlament potvrdio tri nova ministra


Slovenski parlament u ponedjeljak je većinom glasova potvrdio tri nova ministra u vladi Alenke Bratušek, koja je pred raspravu i glasovanje izjavila da očekuje da će oni stvari u svojim resorima preokrenuti "na bolje".

Novi ministar gospodarstva je Metod Dragonja koji je na istom mjestu bio u nekadašnjoj vladi Janeza Drnovšeka od 1996. do 1999. godine, a nakon toga direktor jedne farmaceutske tvrtke.

Nova je ministrica zdravstva Alenka Trop Skaza, liječnica sa 20-godišnjim iskustvom u primarnom zdravstvu. Oboje je kandidirala stranka Pozitivna Slovenija (PS) koju vodi premijerka Alenka Bratušek, dok je izabrani ministar za dijasporu Gorazd Žmavc član Demokratske stranke umirovljenika (DESUS) koju vodi ministar vanjskih poslova Karl Erjavec.

Dragonja je u parlamentu izjavio da će se posvetiti poslovnom i financijskom prestrukturiranju poduzeća putem posebnog fonda u koji bi država uložila pola milijarde eura kapitala, kako bi se u roku 5 do 7 godina poboljšala njihova financijska struktura.
Najavio je i smanjenje administrativnog aparata u ministarstvima za oko 30 posto u roku godine dana.
XS
SM
MD
LG