Dostupni linkovi

Hrvatska: vodostaji i dalje rastu



Vodostaji u Hrvatskoj i dalje rastu na području Velike Gorice, a najkritičnije je u Čičkoj Poljani gdje je pod vodom oko 90 kuća.

Sava na području Siska stagnira, ali zbog vodenog talasa raste na području Jasenovca, dok su kuće u poplavljenim selima Trebež i Bukovica odbranjene.

Trenutno nije probijena nijedna linija odbrane nasipa i drugih vodoprivrednih objekata, a situacija je mnogo teža u nebranjenim područjima gdje su ljudi i njihove kuće ugroženi od lokalnih voda, prenose hrvatski mediji.

Iako vodostaj na vodomjeru Crnac opada, voda ipak ulazi u Odransko polje i plavi sve veće površine, izjavio je rukovodilac Centra za odbranu od poplava Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Na području Kosinja u Lici, gdje su već treću sedmicu poplavljene poljoprivredne površine i lokalne saobraćajnice, voda se od jutros počela postepeno povlačiti.

Porodične kuće i privredni objekti nisu popljavljeni, rekao je načelnik opšine Perušić Ivan Turić.

Između Gornjeg i Donjeg Kosinja do Rudinke prevoz za snabdijevanje stanovništva organizovan je čamcima i tako će biti sve dok se voda ne povuče sa saobraćajnica.
XS
SM
MD
LG