Dostupni linkovi

Somalija: Ban osudio napad na konvoj UN



Generalni sekretar UN Ban Ki Mun osudio je jučerašnji napad automobilom bombom na konvoj UN u blizini međunarodnog aerodroma u somalijskom glavnom gradu Mogadišu, u kome je ubijeno najmanje sedmoro ljudi.

"Generalni sekretar uputio je saučešće porodicama poginulih u ovom napadu i poželio brz oporavak povrijeđenih", izjavio je novinarima portparol Ban Ki Muna.

On je rekao da Ban Ki Mun podržava somalijsku vladu u nastojanju da spriječi ovakve napade kao i da se obračuna sa počiniocima.

Militantna somalijska grupa Al šebab preuzela je danas odgovornost za bombaški napad u kojem je u blizini međunarodnog aerodroma u Mogadišu ubijeno najmanje sedmoro ljudi.

"Napali smo konvoj UN", izjavio je Šeik Abdijasis Abu Musab, portparol vojnih operacija Al šebaba.

Musab je rekao Rojtersu da je napad izvršio bombaš-samoubica i da su od eksplozije poginula tri pripadnika UN i još 13 somalijskih vojnika iz njihove pratnje.

Međutim, policija je saopštila da je poginulo najmanje sedam osoba, a 15 ranjeno, dok je zvaničnik UN izjavio da nema poginulih, niti ranjenih među pripadnicima misije svjetske organizacije.
XS
SM
MD
LG