Dostupni linkovi

Poplave u Hrvatskoj zbog topljenja snijega



Padavine i topljenje snijega u velikom dijelu Hrvatske uzrokuju plavljenja, a aktivirani su stožeri zaštite.Obilne padavine, rast podzemnih voda, začepljeni kanali i topljenje snijega uzrokuju u velikom dijelu Hrvatske plavljenja stambenih, poljoprivrednih ili cestovnih objekata.

Najteža je situacija na području Vrbovca, gdje je u naselju Brčevec ugroženo oko 500 objekata, a u Sesvetskom Kraljevcu više desetina objekata, izvijestila je u noći s utorka na srijedu Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Ugroženi su stambeni i poljoprivredni objekti na području Sesveta, Sesvetskog Kraljevca, Čučerja, Vukomerca, Gračana, Budeneca, Žerjavinca, Popovca, Trnovčice, Novog Brestja, Vugrovca, Kupinečkog Kraljevca, na području od Sv. Ivana Zeline do Dugog Sela i Velike Gorice te Ivanić Grad, Kloštar Ivanić, Vrbovec, izvijestila je agencija Hina.

Sva Dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) nizvodno od Karlovca uz rijeku Kupu stavljena su u stanje pripravnosti od strane Županijskog Vatrogasnog zapovjednika, s obzirom da se tokom jutra očekuje vodni val na rijeci Kupi pa bi vodostaj u Karlovcu mogao biti od +720 do +740.
XS
SM
MD
LG