Dostupni linkovi

Milioni ljudi blokirani u Londonu zbog štrajka radnika metroa



Milioni građana Londona bore se danas sa dugim redovima i teškoćama da stignu do posla zbog štrajka Londonske podzemne železnice.

Dvodnevni štrajk počeo je sinoć na poziv dva sindikata Londonske podzemne železnice, u znak protesta zbog najavljenog zatvaranja 950 radnih mesta i ukidanja blagajni za prodaju karata.

Dugi redovi formirali su se još pre zore ispred autobuskih stanica i nekoliko stanica metroa koje rade, putevi su opterećeni, a mnogi građani su se peške ili biciklom uputili na posao.

Oko sto dodatnih autobusa uključeno je u saobraćaj u pokušaju da se ublaže poremećaji, ali je to bilo nedovoljno da se apsorbuje tri miliona putnika koji dnevno koriste londonsku podzemnu železnicu.

Gradonačelnik Londona Boris Džonson koji je pokrenuo veliki plan modernizacije podzemne koji uključuje potpunu automatizaciju naplate, izjavio je da je štrajk "potpuno neopravdan i nepotreban".

Ukoliko ne bude postignut dogovor, sindikati podzemne železnice najavili su da će organizovati novi dvodnevni štrajk iduće nedelje.
XS
SM
MD
LG