Dostupni linkovi

Usvojena ćerka optužuje Vudija Alena za zlostavljanje


Usvojena ćerka reditelja Vudija Alena, Dilan Farou ponovo je optužila protiv poočima za seksualno zlostavljanje u njihovoj tadašnjoj porodičnoj kući u Konektikatu u vreme kada je imala sedam godina, preneo je u nedelju Asošiejted pres.

U otvorenom pismu koje je "Njujork tajms" (The New York Times) objavio u subotu na svojoj internet stranici, ćerka glumice Mije Farou koju je usvojio Alen prvi put je komentarisala događaje iz 1992. godine, podstaknuta time što Holivud nastavlja da nagrađuje Alena.

Početkom januara Alen je dobio "Zlatnog globusa" za životno delo a njegov najnoviji film "Tužna Džesmin" (Blue Jasmine) nominovan je za nagradu Američke filmske akademije "Oskar".

Dilan je navela da oseća krivicu što nije ranije raskrinkala Alena i onemogućila ga da bude u blizini drugih devojčica, prenosi Tanug.

Prema njenim navodima, Alen je ponašanje koje joj se nije sviđalo i za koje je mislila da je normalno ponavljao često i vešto ga krio od njene majke.

"Njujork tajms" navodi da je Alen odbio da komentariše navode Dilan Farou a AP navodi da njeno otvoreno pismo nisu komentarisali ni predstavnici reditelja, ni predstavnici Mije Farou.

Protiv američkog reditelja vođena je istraga o navodima za napastvovanje dece 1993. ali su tužioci odustali od podizanja optužnice.
XS
SM
MD
LG