Dostupni linkovi

Ubijen general policije u Kairu



Policijski general, savetnik u ministarstvu unutrašnjih poslova, ubijen je danas u Kairu, objavila je bezbednosna služba.

General Mohamed Said podlegao je povredama od vatrenog oružja u bolnici. Bio je pogođen u glavu i grudni koš. Napadači na motoru pucali su na njega dok je izlazio iz svoje kuće u zapadnom delu Kaira, rekli su za agenciju Frans pres zvaničnici bezbednosnih službi.

General Said je upravljao tehničkom kancelarijom ministarstva unutrašnjih poslova direktno povezanom s ministrom Mohamedom Ibrahimom, koji je sam izbegao atentat 5. septembra u Kairu za koji je odgovornost preuzela džihadistička grupa Ansar Beit al Makdes.

Ti pobunjenici, čija je baza na Sinajskom poluostrvu, napadaju snage bezbednosti od svrgavanja sa vlasti islamističkog predsednika Muhameda Mursija 3. jula. Oni se svete zbog grubog obračuna vlasti s promursijevim pristalicama koji protestuju zbog njegovog rušenja.

Najmanje 1.400 ljudi je ubijeno u okršajima između policije i demonstranata u poslednjih sedam meseci, većinom promursijevih pristalica.
XS
SM
MD
LG