Dostupni linkovi

U očekivanju pregovora nastavljeni sukobi u Kijevu



U Ukrajii bi danas trebali početi pregovori među stranačke komisije između vladajućih i oporbe nakon što su sukobi na ulicama Kijeva posljednja dva dana esklirali.

I jučer tijekom večeri nastavljeni su prosvjedi u središtu ukrajinskog glavnog grada, ali i žestoki sukobi prosvjednika s policijom.

Predsjednik Viktor Janukovič je rekao da je uvjeren kada se mirni prosvjedi pretvaraju u masovne nemire praćene s paleži i nasiljem, da je ugrožena cijela Ukrajina, a ne samo Kijev.

Jeda od oporbenjaka, bivši boksač Vitalij Kličko jučer je rekao kako ne isključuje građanski rat nakon eskalacije nasilja.

U sukobima prosvjednika i policajaca u središtu Kijeva u nedjelju poslijepodne najmanje su dvije osobe ozlijeđene nakon skupa 200.000 ljudi. Nakon manifestacije neki prosvjednici su probili policijski kordon prema parlamentu i zapalili jedan policijski kombi.

Prosvjednici izlaze na ulice u znak protiv novousvojenih zakona o oštrijem kažnjavanju prosvjeda. Prosvjeduje se i zbog odluke predsjednika Viktora Janukoviča o nepotpisivanju sporazuma o pridruživanju s Europskom unijom, a u korist tješnjih odnosa s Rusijom.
XS
SM
MD
LG