Dostupni linkovi

Prihvaćen deo ponude za prodaju imovine KAP-a



Stečajna uprava nekadašnjeg crnogorskog privrednog giganta, Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), prihvatila je samo deo ponude za kupovinu fabrike, dok će teneder za preostalu imovinu biti ponovljen sutra, saopšteno je danas u Podgorici.

Stečajni upravnik fabrike Veselin Perišić prihvatio je ponudu kompanije Petropolis altrenative za pojedine delove imovine fabrike, uključujući i bazen crvenog mulja, dok će ostatak pokušati da proda na novom tenderu.

Odabrana kompanija jedna je od četiri koja se prijavila za kupovinu imovine nekadašnjeg najvećeg crnogorskog izvoznika i privrednog poslodavca, koji je od oktobra u stečaju zbog velikog duga.

Kompanija sa sedištem u Crnoj Gori, čiji je vlasnik kiparski biznismen ukrajinskog porijekla Roman Denkovič, a specijalizovana je za proizvodnju industrijskih gasova, ponudila je za bazen crvenog milja, zgradu i zemljište u vlasništvu fabrike, 450.000 evra.

Kompanija, iza koje je biznismen Denkovič, ranije je najavila investicije vredne 50 miliona evra, otvaranje fabrike za preradu otpada, te zapošljavanja oko 300 ljudi.

Ostale ponude su odbijene, a novi oglas biće raspisan sutra i za preostalu imovinu fabrike traži se 28 miliona evra. Rok za dostavljanje ponuda oročen je na 17. februar.

Ponude za kupovinu imovine dostavili su i nikšićki Uniprom i Get Sales, sa sedištem u Londonu, iza koje stoji nemački HGL, kao i Alemani trejd iz Beograda.

Ukupna vrednost imovine fanrike procenjena je na 52,5 miliona evra.
XS
SM
MD
LG