Dostupni linkovi

Dačić: Početkom pregovora ulazimo u novu političku eru



Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija, početkom pregovora o pristupanju Evropskoj uniji 21. januara, ulazi u "novu političku eru" koja podrazumeva sveobuhvatne reforme srpskog društva.

Obraćajući se na prijemu koji je srpska vlada priredila u čast šefova diplomatskih misija, Dačić je naveo da početak pregovora znači angažovanje celog društva na uspostavljanju sistema vrednosti koji podrazumeva izgradnju demokratskog društva, pravne države i
vladavine prava i razvijanje ljudskih prava i sloboda u skladu sa evropskim standardima.

Dodao je da to obuhvata i jednakost pred zakonom i bespoštednu borbu protiv korupcije i kriminala, uspostavljanje ekonomski efikasnog, ekonomski bogatog i socijalno pravednog društva.

"Mi smo sigurni da Srbija može u narednih nekoliko godina, a mi smo sami sebi postavili rok da to bude do kraja 2018. godine, da ispuni sve preduslove i da bude spremna za prijem u članstvo EU. A da od početka novog budžetskog perioda EU (koji počinje od 2021. godine), bude i punopravni član EU", rekao je Dačić.

Veliku pažnju novinara izazvao je dolazak na prijem prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića i njegov razgovor sa Dačićem koji je trajao nekoliko minuta, pri čemu novinari nisu mogli čuti o čemu su njih dvojica razgovarali.
XS
SM
MD
LG