Dostupni linkovi

Opada popularnost francuskog predsednika



Francuski predsednik Fransoa Oland danas će održati polugodišnju konferenciju za novinare, u trenutku kada je njegova popularnost znatno opala i kada većina Francuza
smatra da se on politički ponaša sve "manje levičarski", prenosi danas francuska štampa.

Očekuje se da će Oland danas pred oko 500 novinara odgovarati ne samo na pitanja iz političke sfere, već i o svom privatnom životu, pošto su francuski mediji su prošle nedelje objavili da je Oland u vezi sa glumicom Žili Gaje.

List Nuvel opservater prenosi da više od 60 odsto Francuza smatra da se Oland "ponaša sve manje levičarski" u odnosu na novogodišnja obećanja, dok samo 16 odsto Francuza ocenjuje da je i dalje levičar.

Oland je za Novu godinu obećao "pakt odgovornosti" sa preduzećima i da će smanjiti troškove u državnom sektoru.

Nezadovoljstvo Francuza zbog Olandovih koraka preduzetih u poslednje dve godine u oblasti privrede je veliko, tako da se prema juče objavljenim rezultatima istraživanja Ispos/Le Point, o šefu države negativno izjasnilo 74 odsto građana.

Prema rezultatima ankete objavljenim u nedelju, 77 odsto Francuza smatra da je navodna veza Olanda i Žili Gaje privatna stvar predsednika.

Olandova partnerka Valeri Trirvajler u bolnici je pošto je doživela "emotivni šok" zbog navoda medija o njegovoj vezi s glumicom.
XS
SM
MD
LG