Dostupni linkovi

Protest "AntiDayton" pokreta


Članovi "AntiDayton" pokreta protestvovali su danas ispred Katedrale u Sarajevu od 13.00 do 14.00 sati zbog "proslave 9. januara kao dana Republike Srpske", saopćio je ovaj pokret.

"Datum 9. januar nije dan koji treba da se slavi niti je dan ponosa, tog dana je odpočela planirana agresija nad Republikom BiH unutar koje je izvršen genocid nad njenim građanima", navodi se u saopćenju. Osuđuju se "oni koji današnji dan proslavljaju i obilježavaju na ponosan način".

"Također, šaljemo poruku građanima manjeg entiteta da nemaju čemu da se dive na ovaj datum i nemaju na šta biti ponosni. Svaki human i ljudski i pravedan um će se danas prisjetiti zločina koji su počinjeni i odati počast ubijenim građanima ove zemlje, a 9. januar ne smije biti dan nikakve proslave. Taj datum je od samog nastanka neustavan i obilježavaju ga samo zločinci koji su doprinijeli da se Republika Srpska 'izgradi' na temeljima od krvi i kostiju nedužnih civila", kaže se u saopštenju i zahvaljuje svim članovima i građanima koji su im se danas pridružili.
XS
SM
MD
LG