Dostupni linkovi

Hurgada: Pronađeni ubijeni bračni par je porijeklom iz BiH


Ambasada Bosne i Hercegovine u Egiptu obaviještena je o ubistvu bračnog para sa švicarskim državljanstvom Fahrudina i Sejide Muratović iz Teočaka, koje je, zakopane u vrtu njihove kuće u ljetovalištu Hurghada, pronašla egipatska policija.

Ovo je u izjavi za Agenciju FENA potvrdio ministar-savjetnik Nebojša Regoje, načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

- Predstavnici Ambasade BiH u Egiptu kontaktirali su predstavnike Ambasade Švicarske u Egiptu gdje im je potvrđeno da se radi o švicarskim državljanima koji su u Egipat doputovali sa švicarskim dokumentima - pojasnio je Regoje.

Dodao je da su nadležne švicarske institucije već preduzele sve aktivnosti koje se poduzimaju u ovakvim slučajevima, a vlasti Egipta će nastaviti u skladu s tim komunicirati s predstavnicima Ambasade Švicarske u Egiptu.

Egipatska policija je pronašla tijela dvoje švicarskih državljana ubijenih i zakopanih u vrtu njihove kuće u ljetovalištu Hurghadi, na Crvenom moru, izjavio je u petak jedan zvaničnik sigurnosnih službi.

Prema prvim podacima istrage, bračni par Muratović ubio je čuvar njihove kuće uz pomoć dva prijatelja, kako bi opljačkao njihovu imovinu, precizirao je ovaj zvaničnik.

Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova je potvrdilo da su dvije osobe mrtve i pozvalo je svoje državljane da budu oprezni zbog političke nestabilnosti u zemlji.

Glasnogovornica ministarstva Carole Waelti je precizirala da je ministarstvo "u kontaktu s egipatskom policijom koja provodi kriminalističku istragu", dodavši da su "zločini nad strancima vrlo rijetki u Egiptu".

Mediji su prenijeli da je Fahrudin Muratović Snježnicu kod Teočaka napustio kao 20-godišnjak te se uputio u Švicarsku.
XS
SM
MD
LG