Dostupni linkovi

Kineskinji doživotna robija zbog prevara


Bivša ljubavnica kineskog olimpijskog šampiona Vang Ti osuđena je na kaznu doživotnog zatvora, jer je prevarila druge sportiste i poznate ličnosti za skoro 10 miliona dolara, preneli su danas mediji.

Vang, bivša ljubavnica olimpijca Sjao Kina, prevarila je 20 "dobro poznatih ličnosti u sportu i industriji zabave", prenosi "Čajna dejli".

Među njenim "žrtvama" su i gimnastičar Jang Vei i njegova supruga Jang Jun - oboje olimpijski pobednici, navodi taj list.

"Mnoge žrtve su verovale sportisti Sjau s obzirom na njegov društveni uticaj pa su tako i davali novac njegovoj devojci", rekao je advokat nekoliko prevarenih ljudi za "Čajna dejli".

Vang, koja se lažno predstavljala kao ćerka nekoliko visokih zvaničnika, tvrdila je da je, shodno tome, u situaciji da kupuje nekretnine i luksuzne automobile po umanjenim cenama.

Prevare su izvedene u periodu od 2008. do 2011. tokom njenog zabavljanja sa poznatim sportistom, mediji podsećaju da je svojevremeno bila u braku sa kineskim fudbalerom Dalijanom Šajdom.

"Čajna dejli" prenosi da Vangova namerava da uloži žalbu na izrečenu kaznu u procesu koji je trajao 18 meseci, što je, kako ocenjuje taj list, neobično dugo.
XS
SM
MD
LG