Dostupni linkovi

Đukanović: CG uspešna na putu ka EU i NATO



Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio da ta država postiže odlične rezultate na putu ka EU i NATO, a jedan od najvećih problema Crne Gore je nezaposlenost.

On je u parlamentu, odgovarajući na pitanja poslanika, kazao da Crna Gora ostvaruje odlične rezultate na planu evropskih integracija, a potvrda toga je, kako je naveo, nedavno otvaranje pet novih pregovaračkih poglavlja, među kojima i poglavlja 23 i 24, koja je Brisel ranije označio kao ključna za dalji evropski put te države.

Đukanović je rekao da se Crna Gora uspešno integriše i u NATO, navodeći da je ta država na pragu prijema u Severnoatlansku alijansu.

Na pitanje lidera opozicione Socijalističke narodne partije Srđana Milića šta je bilo sa predizbornim obećenjem premijera da će se u Crnoj Gori zaposliti novih 40.000 radnika, Đukanović je kazao da je vlada posvećena rešavanju pitanja nezaposlenosti.

“Nezaposlenost je najveći problem crnogorskog društva, zbog čega je to određeno kao prioritet Vlade Crne Gore”, naveo je on, dodajući da je, uprkos krizi, od prošlogodišnjih izbora do danas, odnosno u prvoj od četiri godine mandata vlade, zaposleno nešto više od 17 hiljada ljudi.
XS
SM
MD
LG