Dostupni linkovi

Simoviću 20 godina zatvora za ubistvo svedoka saradnika


Specijalni sud osudio je člana "zemunskog klana" Aleksandra Simovića na 20 godina zatvora za ubistvo svedoka-saradnika Zorana Vukojevića - Vuka 2006. godine.

Sud je u potpunosti potvrdio optužnicu tužilaštva koja je Simovića teretila za teško ubistvo iz bezobzirne osvete, jer je Vukojević prihvatio da svedoči protiv pripadnika "zemunskog klana".

Vukojević je bio šef obezbeđenja vođe te bande Dušana Spasojevića, a posle ubistva premijera Zorana Đinđića pristao je da sarađuje sa tužilaštvom i dobio status svedoka-saradnika na suđenjima za ubistvo premijera i protiv "zemunskog klana".

Tužilaštvo navodi da su Simović, Zoran Pović - Pova i više nepoznatih osoba 3. juna 2006. godine, sačekali Vukojevića ispred kuće u Zemunu, savladali ga, ubacili u kola, a na autoputu Beograd-Šid, Simović ga je tupim predmetom više puta udario u glavu, pucao u njega, a potom njegovo telo zapalio.

Prilikom otmice i komešanja u automobilu Pović je ranjen, nakon čega je umro u Urgentnom centru.

Aleksandar Simović, brat Miloša Simovića, pripadnika iste bande, izdržava višegodišnje zatvorske kazne zbog najtežih krivičnih dela.
XS
SM
MD
LG