Dostupni linkovi

Djeca iz Konjević Polja danas u školskim klupama?



Direktor Osnovne škole "Petar Kočić" iz Kravice kod Bratunca Savo Milošević izjavio je Srni da očekuje da će u područnu školu u Konjević Polju danas doći svi učenici i da će time biti okončan bojkot nastave koju je izazvala grupa roditelja učenika bošnjačke nacionalnosti.

Milošević je istakao da će u školi u Konjević Polju od danas biti organizovani časovi razlike sadržaja iz maternjeg jezika i poznavanja prirode i društva u razrednoj nastavi za sve učenike koji to žele.

Razliku između nastavnih programa Republike Srpske i Tuzlanskog kantona prethodnih dana utvrdili su predstavnici Pedagoškog zavoda Republike Srpske i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona zajedno sa nastavnicima škole u Konjević- Polju.

Milošević je podsjetio da je ovo bilo rješenje koje je predlagalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS od samog početka, još u septembru, te da su ga, napokon, prošle sedmice uvažili i roditelji bošnjačke djece koji su bojkotovali nastavu i nisu dozvoljavali djeci da idu u školu i bezuspješno dva mjeseca protestvovali pred zgradom OHR-a u Sarajevu.

Predstavnik roditelja bošnjačkih učenika iz Konjević Polja Muhizin Omerović rekao je Srni prije dva dana da roditelji nisu naišli na očekivanu podršku u Sarajevu, a da su sa predstavnicima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske postigli dogovor u skladu sa zakonskim propisima i da bi djeca trebalo da krenu na nastavu.
XS
SM
MD
LG