Dostupni linkovi

Dačić: Najviše problema oko suda u K.Mitrovici



Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, dan uoči sastanka sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem u Briselu, da najviše problema u razgovoru sa Prištinom očekuje oko osnivanja suda u Kosovskoj Mitrovici.

"Najviše problema očekujem u oblasti pravosuđa i oko suda koji treba da postoji u Kosovskoj Mitrovici jer se prištinska strana protivi da sedište suda bude u severnom delu, misleći da tako želimo da stvorimo državu u državi", rekao je Dačić novinarima u
Beogradu.

Premijer je rekao da Beograd samo želi da etnička struktura zaposlenih u sudu prati etničku strukturu stanovništva.

Dačić je rekao da će, ako bude potrebe, biti održan još jedan sastanak 13. decembra kako bi pre podnošenja izveštaja visoke predstavnice Ketrin Ešton bilo urađeno što više stvari.

Prema njegovim rečima, dve strane će u Briselu sutra razgovarati o situaciji na Kosovu nakon lokalnih izbora, nastavku sprovođenja Briselskog sporazuma u oblasti policije i pravosuđa i sledećim koracima u konstituisanju zajednice srpskih opština.

Dačić je, upitan da li će razgovarati o datumu prve međuvladine konferencije sa EU, odgovorio potvrdno i istakao da bi bilo neprihvatljivo da se ponovo odloži taj skup.
XS
SM
MD
LG