Dostupni linkovi

Budva:Skup predstavnika institucija iz regije Dinarskog luka



Predstavnici institucija iz regije Dinarskog luka predstaviće danas u Budvi svoju buduću saradnju u vezi pitanja zaštite prirode i održivog razvoja, a skupu će prisustvovati i evropski povjerenik za okoliš Janez Potočnik.

Nadležne institucije iz Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, tom prilikom će objaviti i zvanično prihvatiti sadržaj zajedničke izjave. Skup "Big Win for Dinaric Arc" organiziraju Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF), Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore i Međunarodna unija za zaštitu prirode - IUCN.

Kako su saopćili organizatori, skupu će prisustvovati, između ostalih, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, generalni direktor WWF-a Džim Leape i direktor IUCN-a Boris Erg. Tom prilikom će biti otvorena i druga međunarodna konferencija "Parkovi Dinarskog luka", koju organiziraju WWF i Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, a koja će trajati do 5. decembra.

Konferencija će okupiti oko 200 zaposlenika iz 79 nacionalnih parkova i parkova prirode ujedinjenih kroz mrežu "Parkovi Dinarida", kao i predstavnike nadležnih institucija. Poseban naglasak biće na certifikatu za održivi turizam, te na procjeni dobrobiti zaštićenih područja, koju je WWF kroz ovaj projekt proveo u više desetaka parkova u regiji.
XS
SM
MD
LG