Dostupni linkovi

CIK: Rezultati drugog kruga izbora


Prema podacima Centralne izborne komisije u drugom krugu lokalnih izbora u Prištini je pobedio Shpend Ahmeti iz pokreta Samoopredeljenje sa 51,73% osvojenih glasova.

U Đakovici je pobedila Mimoza Kusari Lila iz Alijanse novo Kosovo sa 52,50 % glasova, u Prizrenu Ramadan Muja iz Demokratske partije Kosova sa 53,33%, u Peći Gazmend Muhaxhiri iz Demokratskog saveza Kosova sa 56,48%, u Gnjilanu Lutfi Haziri iz Demokratskog saveza Kosova, sa 60,05%, a u Južnoj Mitrovici Agih Bahtiri iz Alijanse novo Kosovo sa 52,18%.

Građanska inicijativa "Srpska" vodiće većinu opština sa srpskom većinom na Kosovu. U Severnoj Mitrovici pobedu je odneo Krstimir Pantić, u Gračanici Branimir Stojanović, u Novom Brdu Svetislav Ivanović, u Ranilugu Gradimir Mikić, a u Klokotu Srećko Spasić. "Srpska" je u prvom krugu glasanja odnela pobedu u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku. U Štrpcu pobedu je odneo Bratislav Nikolić iz Samostalne liberalne stranke.

Iz Parteša rezultati nisu objavljeni s obzirom da je u Pasjanu posle zatvaranja biračkih centara došlo do incidenata i tom prilikom oštećene su tri kutije, jedna kutija je neoštećena i u rukama policije. Dve osobe su uhapšene i ispituju se.
XS
SM
MD
LG