Dostupni linkovi

U napadu bespilotne letjelice u Pakistanu poginulo šest osoba



Šest osoba za koje se vjeruje da su pobunjenici poginulo je u napadu američke bespilotne letjelice na sjeverozapadu Pakistana, što je prvi udar u pokrajini Hiber Pahtunhvi, izvijestile su vlasti.

Dvoje od šestero ubijenih pripadalo je mreži Hakani, najopasnijoj talibanskoj skupini u Afganistanu koja je uvrštena na američki popis terorističkih organizacija, navode vlasti. Meta udara bio je vjerski objekt mreže Hakani u Talu, u okrugu Hangu na sjeverozapadu zemlje koji graniči s plemenskim područjima.

Ovo je ujedno prvi udar američke bespilotne letjelice nakon smrti Hakimulaha Mehsuda, vođe pokreta Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) koji je 1. studenog ubijen u američkom napadu u Sjevernom Vaziristanu, plemenskom području na sjeveru Pakistana.

U napadu bespilotne letjelice na vjersku školu poginulo je šest osoba, rekao je za agenciju France presse Farid Han, načelnik policije.

Mrežu Hakani optužuju za više napada s najvećim brojem žrtava u posljednjih deset godina u Afganistanu, pa i u samoj prijestolnici Kabulu.
XS
SM
MD
LG