Dostupni linkovi

Ukinut pritvor trojici pripadnika Gnjilanske grupe


Prizivni sud u Beogradu ukinuo je pritvor trojici optuženih pripadnika Gnjilanske grupe OVK jer ih je pravomoćno oslobodio optužbi za zločine u Gnjilanu 1999. godine, nakon što je završen glavni pretres u drugom stupnju pred tim sudom, izjavila je danas Tanjugu glasnogovornica suda Mirjana Piljić.

Na slobodu su u srijedu pušteni Aguš Memiši, Feat Hajdari i Samet Hajdari, precizirala je ona, i dodala da se svi ostali koji nisu u bijegu od ranije brane sa slobode.

Sud je, prema njenim riječima, jučer završio glavni pretres u tom postupku i preinačio prvostupanjsku presudu kojom je Memiši bio osuđen na 12 godina zatvora, Feat Hajdari na 10, a Samet Hajdari na 15 godina zatvora, tako što ih je oslobodio optužbi.

Presuda o cijelom slučaju u kojemu je 17 optuženih za zločine nad Srbima i nealbancima na području općine Gnjilane 1999. godine, bit će donesena naknadno pisanim putem iI nakon toga objavljena.

Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je 19. Septembra 2012. 11 pripadnika "Gnjilanske grupe" OVK zbog zločina nad Srbima 1999. u Gnjilanu, a šestoricu optuženih je oslobodilo optužbi.

Na području Gnjilana je u razdoblju od juna do decembra. 1999. godine ubijeno 80 osoba, a 260 zarobljeno.
XS
SM
MD
LG