Dostupni linkovi

Beograd: Otrovana deca puštena na kućno lečenje


Đaci Osnovne škole "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj Banji, koji su sa simptomima trovanja hranom bila primljena u dečju kliniku u Tiršovoj, poslata su na kućno lečenje, a samo je jedno dete, zbog dehidratacije, zadržano u bolnici, kazao je jutros direktor te ustanove Zoran Radojičić.

Radojičić je za agenciju Beta rekao da je sa simptomima povraćanja i dijareje pregledano ukupno 80 dece, a jedno dete je ostalo u bolnici, ali se i ono sada oseća oseća dobro.

"Pacijenti sa simptomima kao što su povraćanje i dijareja stizala su u bolnicu sve do ponoći", kazao je direktor Klinike u Tiršovoj.

Direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje Slobodan Tošović izjavio je danas da je uzrok trovanja kod dece stafilokokna infekcija. On dodaje da je na epidemiolozima da ispitaju gde je izvor zaraze.

Ministar prosvete Tomislav Jovanović izjavio je sinoć da je trovanje dece u osnovnim školama u Beogradu nedopustivo i da pokazuje poražavajuće stanje u društvu i poručio da će odgovarati svi koji su učestvovali u lancu pripreme, kontrole i distribucije hrane.

Jovanović je rekao da veruje da će na prvoj sednici vlade biti doneta odluka da se sprovede istraga.
XS
SM
MD
LG